biografie

Otto Heuvelink is geboren op 10 maart 1942 te Castricum.
Vanaf 2003 woont hij in Heiloo.

Hij bezocht de Rietveld Academie en studeerde af op beeldhouwen en keramiek.
Na enige jaren van vormgeving op het gebied van keramiek: o.a reliëfwerk, werd de interesse verlegd naar plastieken gevormd met polyester en aluminium.
Hierna vroegen grote opdrachten de aandacht: van 1978 tot en met 1994. Opdrachten van gemeenten zoals Bergen, Amsterdam en Veenendaal werden uitgevoerd in roestvrij-staal. Eigenhandig voerde Otto deze grote werken uit. Veel ervaring werd opgedaan op het gebied van berekenen, plannen en uitvoeren. Dit is ook te zien in zijn producten van – industriële- vormgeving (1995 – nu). Vanaf 2000 houdt Otto zich ook bezig met klein-plastiek, uitgevoerd in aluminium en brons.

Precisie, aandacht, betrokkenheid en inventiviteit zijn kwaliteiten die in het werk van Otto goed zijn terug te vinden. Otto werkt zowel intuïtief als rationeel. Men kan zien en voelen dat ieder detail met zorg is bekeken en neergezet. Het geheel van het werk ziet er verzorgd en vakkundig gemaakt uit. Het is werk dat aandacht vraagt en wat uitnodigt om te worden bekeken en aangeraakt.

© 2014 Otto Heuvelink
ontwerp: SunPage